Adrenalinski park je namjenjen svakome i koncipiran je kao izletište za različite dobne skupine, od djece do umirovljenika, obitelji, škole (učionica na otvorenom), tvrtke (incentive i teambuilding), udruge i grupe s posebnim interesima (vježbalište, sastanci na otvorenome, momačke, djevojačke ili rođendanske zabave). Za posjet i sudjelovanje u ponudi parka nije potrebno imati posebnu fizičku kondiciju.

Adrenalinski park je koncept platformi na stablima koje su međusobno povezane raznim preprekama i nalaze se na različitim visinama koje korisnik, ovisno o svojoj fizičkoj i psihomotornoj sposobnosti, nastoji savladati.

Na raspolaganju vam je stručan tim licenciranih instruktora u bilo kojem trenutku. Za svaku aktivnost učesnik dobiva posebnu sigurnosnu opremu prema Europskim standardima.

U borovoj šumi, samo 40 min vožnje od splita, u Dalmatinskoj zagori, pod gustim krošnjama stoljetnih borova, smjestio se adrenalinski park "F-62".
Adrenalinski park je položen na visini od 1 - 5 metara s mjestimičnim nagibom elemenata radi različite razine težine vježbi.

Park se sastoji od 5 elemenata različite težine i na različitim visinama.  Adrenalinski park ima sve sigurnosne ateste za obavljanje aktivnosti.

Park počinje s radom svaki dan od 01. ožujka 2019. prema prethodnoj najavi, a po promotivnoj cijeni. Mogućnost nadoplate za obrok nakon aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVILAJA – SVILAJA (BAT)


Početna točka za uspon na vrh Svilaje je planinarski dom „Orlove stine“ iznad slikovitog sela Zelovo, udaljen od Splita 50ak km.
Omiljena je destinacija izletnicima jer za uspon nije potrebno biti iskusan planinar.
Kontrast krških goleti i  bukove šume koja je riznica bioraznolikosti Svilaji daje poseban čar.
Posebna atraktivnost je pogled sa vrha koji seže na Vis, Brač, Hvar, Kornate, Velebit, Dinaru, Kamešnicu, Biokovo, Mosor, Peručko jezero, a za vedrog vremena i na Italiju.
Visina polazišta: 1050m
Visina odredišta: 1508
Ukupna dulina: 10,5km
Trajanje: 5hKAMEŠNICA - BUNARIĆ


Početak uspona na Kamešnicu kreće iz Gornjih Korita, udaljenog od Splita 60ak km.
Korita (Donja i Gornja) su planinsko selo koje je nekad vrvilo životom te su čak imali i školu a sada ih sezonski nastanjuju poneki pastiri.
Cilj nam je planinarsko sklonište Bunarić, smješteno pokraj izvora pitke vode na 1606 m.
Par minuta od skloništa je greben Kamešnice. S grebena nam se otvaraju vidici na Livanjsko polje i planine BiH na jednu stranu te dijelove srednje Dalmacije i Jadransko more na drugu.
Po dogovoru se može produžiti na vrh Kurljaj (1809m), 45 min udaljen od Bunarića.
Kamešnica nije zagađena masovnim turizmom kao ostale dalmatinske planine te nam mir i tišina pomažu da dublje osjetimo njezinu ljepotu i veličanstvenost.
Ostaje nam trajno u srcu te nas duhovno oplemenjuje dajući nam snage za životne izazove.
Visina polazišta: 890 m
Visina odredišta:  1630 m
Ukupna duljina: 13 km
Trajanje: 6h

 


Značajni krajobraz „SUTINA“


Kanjon potoka Sutine je sa razlogom proglašen zaštićenim područjem.
Ovaj skriveni biser krškog kraja, udaljen od Splita samo 40 km, je relativna nepoznanica za izletnike.
Cijelo područje je pod bjelogoričnom šumom te je šetnja kanjonom posebno ugodna ljeti zbog debele hladovine i lokacija na kojima je moguće kupanje.
Staza vodi uz potok, koji nas cijelo vrijeme podsjeća kakva je bila njegova snaga u geološkoj prošlosti dok je kao mlad oblikovao ovaj fenomen.

Visina polazišta: 500m
Visina odredišta: 450m
Ukupna duljina: 5km
Trajanje: 1h 30 min

 DINARA – MAGLAJ


Atraktivnost Dinare se očituje u njezinoj veličini sa najvećim vrhom Hrvatske (Sinjal 1831m) te je druga po duljini u Dinarskom gorju (84km).
Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta sa velikim brojem endemskih vrsta čine Dinaru predmetom brojnih bioloških istraživanja.
Uspon na vrh Maglaj kreće od planinske udoline Vrdove koja je udaljena od Splita 60ak km.
Pogledom sa njega nam se predočava sva veličanstvenost i prostranstvo Dinare.

Visina polazišta: 1000m
Visina odredišta: 1450m
Ukupna duljina: 9km
Trajanje: 3h 30min
 
Fotografije snimili: Marko Cvrlje, Boris Buljan, Željko Zrnčić

 

 

Free Lightbox Gallery