Polazak : 15 svibanj, 2019
Povratak : 19 svibanj, 2019
Polasci iz : ZG, VŽ, ČK1. dan - polazak,

Polazak autobusa iz Zagreba u 17:00 sati sa glavnog autobusnog kolodvora, iz Varaždina u 18:30 sati ispred hotela Turist, a iz Čakovca u 19:00 sati ispred hotela Park. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku.

2. dan,

do Poljske. Dolazak u WADOWICE, rodno mjesto pape Ivana Pavla II. Razgled župne crkve gdje je bio kršten. Slobodno na glavnom trgu. Vožnja do KALVARIJE ZEBRZYDOWSKE. Razgled svetišta i sveta misa. Nastavak vožnje do WIELITZKE. Smještaj u hotel*** i odmor. Odlazak u razgledavanje rudnika soli u kojem su rudari u sol uklesali brojne kapelice s oltarima, kipovima i drugim uresima (npr. 54 m dugačku kapelu blažene Kinge). Dio UNESCO-ve svjetske baštine. Večera.Noćenje.

3. dan,

Doručak. Posjet SVETIŠTU MILOSRDNOG ISUSA, gdje je živjela i umrla sv. FAUSTINA KOWALSKA, koja je primila objavu o Božanskom milosrđu. Sveta misa i razgled svetišta. Odlazak u svetište IVANA PAVLA II. i razgled svetišta. Posjet KRAKOWU. Razgledavanje starog kraljevskog grada: Wawel, katedrala, crkva sv. Andrije, crkva sv. Petra i Pavla, franjevačka crkva, građanska katedrala sv. Marije, glavni trg, gradska vijećnica, Sukiennice, Barbakan... Slobodno za vlastite potrebe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan,

Doručak. Vožnja do CZESTOCHOWE - najvećeg Marijanskog svetišta u Poljskoj. Smještaj u hodočasnički hotel u blizini svetišta. Razgled svetišta i pavlinskog samostana JASNA GORA: riznica, arsenal, toranj, kapela sa Presvetim... Križni put po zidinama svetišta. Slobodno za kupnju suvenira. Večernja molitva u glavnoj kapeli. Večera. Noćenje.

5. dan,

Odlazak na otvaranje čudotvorne slike Majke Božje Jasnogorske. Sveta misa i oproštaj sa svetištem. Doručak. Vožnja kroz Poljsku, Slovačku do BRATISLAVE. Šetnja i razgled stare gradske jezgre. Nastavak vožnje kroz Mađarsku do Hrvatske. Dolazak u Čakovec, Varaždin i Zagreb oko ponoći.CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom, obroci i noćenja po programu, duhovno i stručno vodstvo, trošak organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti i jamčevinu turističkih aranžmana kod Wiener osiguranja d.d.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplatu za 1/1 sobu 400,00 kn, ulaznicu u rudnik soli cca 150,00 kn. PREPORUČAMO: dobrovoljna putna osiguranja: zdravstveno 45,00 kn osiguranje od otkaza u slučaju bolesti 50,00 kn. Osiguranje od nezgode 20,00 kn i osiguranje prtljage 18,00 kn samo uz putno zdravstveno osiguranje. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja. Svaki putnik dužan je točno i u cijelosti ispuniti i dostaviti Ugovor o putovanju i uplatiti akontaciju od 500 kn. Kalkulacija je izrađena na 40 uplaćenih putnika. Ukoliko će biti manji broj prijavljenih putnika (30), da se putovanje realizira, cijena će se uvećati do 200,00 kn.

Cijena : 1.750,00 kn