Polazak : 16 lipanj, 2019
Povratak : 20 lipanj, 2019
Polasci iz : Virovitica, Zagreb...


1. dan - polazak,

Polazak iz Virovitice ispred franjevačke crkve u 18.00 sati. Polasci i iz Zgareba/Ka/RI. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju …

2. dan,

… do RIVOTORTA, gdje je sv. Franjo u početku živio sa svojom braćom. Nastavak vožnje do ASSISA, gradića u pokrajini Umbria, rodnog mjesta sv. Franje i sv. Klare. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u razgledavanje bazilike Gospe od Anđela (Porcijunkula) koljevke franjevaštva. Sveta misa. Večera. Noćenje.

3. dan,

Sveta misa. Doručak. Nastavak razgledavanja Assisa: Bazilika i grob sv. Franje, bazilika i grob sv. Klare, stara gradska jezgra, crkva sv. Damjana… Odlazak u CARCERO, gdje se povlačio na molitvu i kontemplaciju. Slobodno za vlastite potrebe. Povratak u Asis. Večera. Noćenje.

4. dan,

Doručak. Odlazak u CASCIU te razgled i posjet svetištu sv. Rite. Nastavak vožnje do u doline Rieti i posjet samostanima, koji su vezani uz događaje i život sv. Franje. GRECCIO - na tom je mjestu napravio prve žive jaslice. Sveta misa. FONTE COLOMBO - gdje je napisao prvo pravilo. Povratak u Asis. Večera. Noćenje.

5. dan,

Doručak. Vožnja do GUBBIA, gdje je sv. Franjo pripitomio vuka. Razgled gradića i katedrale. Nastavak vožnje do LA VERNE, svetišta u Apeninskom gorju u kojemu se raspeti Isus ukazao sv. Franji, te mu dao stigme. Sveta misa i razgled svetišta. Nastavak vožnje kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim zaustavljanjima. Dolazak u Viroviticu oko ponoći.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prijevoz turističkim autobusom, obroci i noćenja po programu, duhovno i stručno vodstvo, troškove organizacije putovanja i jamčevinu turističkih aranžmana polica br. 1501-00000650 i osiguranje od odgovornosti polica br. 1322-00036641 kod Wiener osiguranja d.d.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

doplatu za jednokrevetnu sobu (600,00 kn), vožnja taksijem do Carcera i preporučena dobrovoljna putna osiguranja. PREPORUČAMO: dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje 45,00 kn, osiguranje od otkaza u slučaju bolesti 50,00 kn, osig. od nezgode 20,00 kn (samo uz putno zdrav. osig.),osiguranje prtljage 18,00 kn (samo uz putno zdrav. osig.) kod Wiener osiguranja d.d. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja. Svaki putnik dužan je dostaviti Ugovor o putovanju. Minimalni broj putnika: 40.

Cijena : 1.950,00 kn